Om Mjölbypartiet

Mjölbypartiet grundades i och med valet 2014, men fick sitt verkliga genomslag år 2018 när Instagramkontot startades. Nu kan vi med stolthet säga att vi är ett av Sveriges allra största partier på sociala medier! Vår politik kan sammanfattas på följande sätt:

Vi är partiet för dig som älskar traktorer och dieselmuller, eller kanske helt enkelt bara är en gedigen snusare.

Mjölbyshoppen drivs genom bolaget Strebla AB. Mer information om Mjölbyshoppen kan hittas i köpvillkoren.

Nedan syns våra styrelseledamöter, utan inbördes rangordning.

Bävern

Bävern är fyrfaldig och regerande Mjölbywalk-mästare, som alltid imponerar med otroliga vinklar. Han är även vår meme- och content-expert!

 

LillPröjsarn

LillPröjsarn är Mjölbypotätens beskyddare, och vallfärdar dagligen för att säkra den heliga potatisens välmående. Han ansvarar dessutom över vår merch-försäljning.

Diesel

Diesel fick sitt namn i och med sin dopceremoni. Det fanns inte tillgång till rent vatten. och man fick då istället använda diesel. Enligt egen utsago har Diesel aldrig fyllt tanken med något annat bränsle. Diesel propagerar dagligen för användandet av mer diesel.

Kaptenen

Kaptenen är diplomat och snusideolog. Kaptenen är bland annat känd för sina äventyr i Sydafrika, då han matade några ”luriga baggar” med Ettan lös.

Pelikanen

Pelikanen är grundare av snustekniken ”Pelikanen”, vilket innebär att man har två prillor i överläppen och två i underläppen. Han är Mjölbypartiets ordförande och har således störst makt över den operativa verksamheten.

WhitePortion

WhitePortion är Mjölbypartiets snusforskare, som dagligen arbetar för att förbättra snusarnas rättigheter genom vetenskapliga studier.

Generalen

Generalen är tidigare känd som moderat riksdagsledamot, men hans stora politiska gärning kommer att ske inom Mjölbypartiet.

Piraten

Piraten var tidigare vår Hong Kong-korrespondent, där han kämpade för det svenska snusets etablerande. Idag är han Mjölbypartiets chefsekonom.

King Edward

King Edward är huvudansvarig för vår videoredigering och håller i likhet med LillPröjsarn ett vakande öga på den heliga Mjölbypotatisen.

Ettan

Ettan är vår fältreporter, som reser landet å Mjölbypartiets vägnar. Han är också känd för sin ljuvliga sångröst i Mjölbysången.

240

240… Ja, vad ska man säga? Inte ens vi vet riktigt vad han sysslar med egentligen. Men dricka bärs, det kan han i alla fall.

Svetsdiffen

Svetsdiffen, som oftast går under sitt smeknamn ”Diffen”, är professionell diffsvetsare. Genomled under 2016-2017 ett allvarligt Fake Snus-beroende, som han sedan dess återhämtat sig från.

Potäten

Potäten är, som namnet antyder, potatisodlare. På sin fritid är han allmän hjälpreda på kanslit och ser till att saker och ting flyter på som det ska.

D24

D24 är Mjölbypartiets professionella groggblandare, och har också stora Volvoraggar-kunskaper.

Dunken

Dunken är Mjölbypartiets oljeimportör.

Kardan

Kardan är känd för sin kärlek till kardanaxlar.